اولین سوالی که ذهن هر کنکوری را درگیر می کند این است که چگونه رتبه برتر کنکور شوم؟ در این مقاله می خواهیم به طور کامل درباره جواب این سوال صحبت کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

چکونه رتبه برتر شویم؟

 

چهار نکته اصلی برای رتبه برتر شدن

کسانی که ازرتبه برترهای سال های گذشته بوده اند، نه از فضا آمده اند و نه فرق چندانی با دیگر داوطلبان داشته اند. آن ها تنها کاری که کرده اند این بوده است که از تمام ظرفیت و توانایی خود به بهترین شکل ممکن استفاده کرده اند. یعنی هم خوب دیده اند، هم خوب گوش داده اند، هم تلاش زیاد کرده اند و هم هدفمند بوده اند. در ادامه هم می خواهیم خیلی جزئی تر این مطلب را بررسی کنیم پس با ما همراه باشید.

نکات جزئی که باید برای رتبه برتر شدن رعایت کنیم چیست؟

استفاده کردن از کلاس های درسی

گاه ممکن است دچار وسوسه شوید که کلاس درس وقتتان را تلف می کند و حضور در مدرسه سبب کمبود وقت برای مطالعه آن دسته از کتاب های درسی می گردد که برای شما در کنکور مهم است ولی اشتباه همین جا است که با این تصور از کلاس غیبت می کنید و یا با تاخیر به کلاس می روید و از نکات مهمی که ممکن است در جمع کلاس به ذهن خود و دوستانتان برسد غافل می شوید مطمئن باشید اکثر طراحان خود معلم بوده و هستند و سوالات را بر اساس سوالاتی که ممکن است به ذهن شما خطور کند طراحی می کنند . اگر چه گاهی در این کلاس ها درباره درس ها اطلاعات کم و یا تکراری به دست می آورید ولی همین شما را بس است که یک نکته که ممکن است جزو سوالات کنکور باشد در آنجا پیدا کنید . وقتی بطور منظم به کلاس ها می روید خبرها و اطلاعات ضروری و مفید مربوط به درس و تکلیف و امتحان را دریافت می کنید . یادداشت برداری هم یکی از نکات اساسی است که به شما کمک می کند تمرکز کنید و هر آنچه در کلاس می گذرد از ذهنتان دور نگردد.



سوال کردن


نکته دیگر که حائز اهمیت است این است که چگونه سوال کنیم . گاه نسبت به موضوع مورد بحث در کلاس آگاهی و تسلط دارید ولی برای روشن تر شدن مساله لازم است یک سوال مطرح کنید. سوال کردن جزو مهم زندگی دانش آموزی و دانشجویی است و باعث افزایش تمرکز فکر ، افزایش سرعت یادگیری و جلوگیری از به خواب رفتن و خیال پردازی در کلاس درس میشود.



درست گوش کردن


نکته سومی که می بایست خوب به آن توجه کنید این است که خوب گوش کردن را یاد بگیرید . از آنجا که انسان در سراسر زندگی بیشتر از راه شنیدن یاد می گیرد تا از راه مطالعه ، ممکن است شما فکر کنید گوش کردن کاری آسان است اما باید به شما یادآوری کنم که خوب گوش کردن و یادداشت برداشتن دو مهارت وابسته به یکدیگرند . اگر شما گوش کردن را به خوبی یاد نگیرید نمی توانید به خوبی یادداشت بردارید . پس برای اینکه بتوانید از رتبه برترهای کنکور باشید، این اصل را هم رعایت کنید.

 

انگیزه قوی داشتن


انگیزه یکی از عوامل مهم یادگیری است و دشوارترین بخش هر کاری شروع آن است . فرد باید بر خود مسلط شود و به هر شکل ممکن کار را شروع کند برای انجام بسیاری از کارها یک دوره آمادگی لازم است که طی آن فرد به کاری که باید انجام دهد آشنایی پیدا می کند و به تدریج به بالاترین سطح بازدهی می رسد . قطع کردن بی موقع کار یا مطالعه بازدهی را کاهش می دهد ، چون دوباره باید خود را گرم کند . این نکته بسیار مهم است که وقتی شاداب و سرحال هستید مطالعه را شروع کنید و با شدت به مطالعه ادامه دهید بهتر است مطالعه در مدت مناسبی مثلا یکی – دو ساعت پیگیری شده و با شدت ادامه یابد و بعد از تنفس و استراحت دوباره از سر گرفته شود.

 

تمرکز کردن روی درس ها

سعی کنید فقط به درسی که می‌خوانید تمرکز کنید و به اتفاقات بلند مدتی که بر اثر خوب یا بد امتحان دادن می‌افتد فکر نکنید. اول مهمترین کار حال حاضر را انجام بدهید و بدانید هر چیز مزاحم دیگری که به ذهنتان می‌رسد اهمیت کمتری از آنچه در حال انجامش هستید، دارد. این شعار را در ذهن داشته باشید که؛ «با شرایطی که دارم بیشترین تلاش خود را خواهم کرد.» نه اینکه فکر کنید «باید همه چیز کامل باشد». یاد بگیرید چگونه تشخیص بدهید مساله‌ای که حواس‌تان را پرت کرده‌است مهمتر از درس خواندن است. هرگاه که ممکن بود مستقیماً به سراغ علت حواس‌پرتی‌تان بروید. گاهی با حذف علت حواس‌پرتی اصلی می‌توانید زمان بیشتری را به درس اختصاص دهید و بعداً کمتر نگران باشید.



مکان مطالعه مناسب

سعی کنید جای خاصی را برای درس خواندن انتخاب کنید که وسایل حواس پرت کنی مثل رادیو و تلویزیون در آن نباشد. همچنین محل درس خواندن خود را تمیز و مرتب نگه دارید و سعی کنید از آن فقط برای درس خواندن استفاده کنید. این کار حواس پرتی را کاهش می‌دهد و کمک می‌کند راحت‌تر به حالت تمرکز دست پیدا کنید. مثلاً ممکن است وقتی روی تخت دراز می‌کشید و درس می‌خوانید کمتر تمرکز داشته باشید تا وقتی که پشت میزی می‌نشینید که همیشه از آن برای درس خواندن استفاده می‌کنید.
 


مدت زمان درس خواندن

درس خواندن را در دوره‌های زمانی محدود انجام بدهید تا بدانید به زودی نقطه پایان فرا می‌رسد. در بی وقفه درس خواندن این طوری به نظر می‌رسد که نقطه پایانی وجود ندارد که این سخت‌تر است.